100% ambachtelijke bakkerij in Edingen

Gelegen tegenover Nautisport in Edingen, biedt bakkerij Les Pains de Stéphane ambachtelijke kwaliteitsbroden aan. Het meel wordt ter plaatse gemalen en de producten worden ter plekke bereid en gebakken.

Als zoon en kleinzoon van een bakker is Stéphane Van Cauwenbergh opgegroeid met de geur van vers gebakken brood. Na 25 jaar te hebben gewerkt voor een Belgische multinational die gespecialiseerd is in foodservice, gaat Stéphane samen met zijn vrouw Lily een nieuwe uitdaging aan: het openen van een échte ambachtelijke bakkerij om u de échte smaak van vers, natuurlijk en licht verteerbaar brood te laten (her)ontdekken.

Onze belofte? Broden en bakkerijproducten die met passie worden gemaakt met grondstoffen van hoge kwaliteit afkomstig uit korte ketens.

Stéphane en Lily verwelkomen u :
Van dinsdag tot en met vrijdag van 7.30 tot 16.00 uur
Op zaterdag van 7.30 tot 15.00 uur

“Wie goed zaait, zal goed brood oogsten.

Landbouwspreuk uit het zuidwesten van Frankrijk

Onze broden

Les pains de Stéphane biedt u een geselecteerd assortiment bakkerijproducten aan. U vindt er ook enkele lekkernijen bereid door Lily en een selectie lokale producten. Of u nu kiest voor een meergranenbrood, een witbrood of een croissant, u bent verzekerd van de authentieke broodsmaak. Alle broden worden ter plaatse gemaakt, volgens het traditionele bakproces, met lokaal meel van 100% Belgische tarwe uit de korte ketens.

Waarom kiezen voor broden van Stéphane?

Betere spijsvertering: door de lange rijstijden op kamertemperatuur van meer dan 24h verminderen we de glycemische index.

Hoge voedingswaarde: meer vezels, vitamens en mineralen dankzij granen die op steen worden gemalen.

Boulangerie artisanale Enghien - Les pains de Stephane 85B

Meergranenbrood, de schil van de Edingse tarwe:

Bevat 5 graansoorten die lichtjes zijn geroosterd voor een meer uitgesproken smaak. De granen worden vooraf geweekt om ze zachter te maken in combinatie met gist en desem.

Demi_gris_2

Half-grijs brood, met versgemalen zemelen:

De ideale compromis, past bij elke maaltijd: salade, vis, schaaldieren, kaas enz. Halfgrijs zit tussen een wit brood en volkorenbrood, maar bevat meer vezels dan wit brood. 

Campagne-Les-Pains-de-Stéphane-web-15 copie

Boerenbrood, crèmekleurige kruim:

Brood van het Edingse platteland: het graan is 100% afkomstig uit Edingen. Dit unieke brood bevat meer vezels dan een klassiek wit brood.

Breughel

Haver, rijk aan havervlokken:

Een combinatie van graan uit Edingen en havervlokken. Dit brood bevat meer proteïnen. Ideaal voor het sporten of om de dag goed te beginnen.

Epeautre

Spelt, 100% bio-granen:

Dit brood is gemaakt van 100%op steen gemalen volkloren spelt. Puur desem, bevat minder gluten.

Enghiennois-Les-Pains-de-Stéphane-web-19 copie

Edingenaar, graan uit Edingen op zijn geheel gemalen:

Het graan wordt in Edingen geteeld en op de molensteen gemalen. Samen zorgen ze voor een vol en vezelrijk brood.

Sandwiches-Les-Pains-de-Stéphane-web-28 copie

Sandwich puur boter:

Gemaakt met boter van hoge kwaliteit van boerderij ‘Complices et Délices’ in Graty. 

Boulangerie artisanale Enghien - Les pains de Stephane 112 B

Baguette tradition française:

Ons stokbrood draagt het label “Tradition Française” dankzij de ingrediënten, het recept en de werkwijze.

Kleine lekkernijen

Ontdek ook de huisgemaakte lekkernijen van Lily. 
Elke vrijdag en zaterdag bieden wij u een gebak aan: taart voor 6 tot 8 personen.

Na het brood is onderwijs de eerste behoefte van een volk.”

Danton

Onze filosofie

Om u authentiek en smaakvol brood te bieden, gebruiken we uitsluitend grondstoffen van hoge kwaliteit en lokale oorsprong. We geven ook de voorkeur aan desem boven gist om onze broden lichter verteerbaar te maken. Stéphane werkt zoals vroeger en besteedt alle tijd die nodig is aan het bakproces.

Bij ons wordt brood in 3 dagen gemaakt: malen van het graan op de eerste dag, kneden van het deeg, minimaal 24 uur fermentatie en bakken op de laatste dag. Lily maakt huisgemaakte lekkernijen en zet zich in om u met de glimlach te ontvangen.

In beeld

Stéphane heeft zijn eigen molen uitgerust met een stenen maalsteen. Hij maalt zijn graan ter plaatse en produceert zo zijn verse meel. Dit eeuwenoude proces zorgt ervoor dat het graan niet wordt verwarmd en dat de kiem behouden blijft. Alle voedingsstoffen van het meel blijven dus bewaard.

Prioriteit aan korte ketens

Stéphane en La Ferme de Warelles in Lettelingen delen dezelfde filosofie: respect voor de natuur, duurzame landbouw en bijzondere aandacht voor graandiversiteit. Het graan wordt op de molensteen gemalen en elke week vers geleverd. Een ander deel van het graan  Ferme de Warelles” wordt gemalen door Molens Dedobbeleer in Halle. Onze boter komt van boerderij “Complices et Délices” in Graty.

Respectus Panis ®

Voor de bereiding van zijn broden kiest Stéphane voor de Respectus panis® methode die door de Meilleurs Ouvriers de France op punt is gestled. Stéphane is mede-oprichter van de Belgische Respectus panis® – beweging en paste de methode speciaal aan voor onze Belgische broden.

Contacteer ons






    Ambachtelijke bakkerij “Les pains de Stéphane”

    Adres:

    Pavé de Soignies 63 – 7850 Edingen
    (tegenover Nautisport)

    Telefoon: 02/523 32 78
    E-mail: info@lespainsdestephane.be
    BTW: BE 0713.803.303

    Openingstijden:

    Dinsdag t/m vrijdag van 7.30 tot 16.00 uur
    Zaterdag van 7:30 tot 15:00 uur

    Roeping is van je passie je beroep maken.”

    Stendhal

    Cookiebeleid

    Deze site maakt gebruik van cookies – kleine tekstbestanden die op uw apparaat worden geplaatst om de site te helpen een betere gebruikerservaring te bieden. Over het algemeen worden cookies gebruikt om de voorkeuren van de gebruiker te bewaren, informatie op te slaan voor zaken zoals winkelwagentjes en anonieme trackinggegevens te leveren aan externe applicaties zoals Google Analytics. In het algemeen zullen cookies uw browse-ervaring verbeteren. U kunt echter ervoor kiezen om cookies op deze site en andere sites uit te schakelen. De meest effectieve manier is om cookies in uw browser uit te schakelen. Wij raden u aan de sectie Hulp van uw browser te raadplegen of de website Over cookies (in het Engels) te bekijken, die advies geeft voor alle moderne browsers.